среда, 9. новембар 2016.

РУШЕЊЕ КУЛА БЛИЗНАКИЊА - УРБАНИ МИТ

Изгладало је као једна од оних сцена када старе зграде минирају динамитом. Сви који су некад присуствовали намерном рушењу зграде знају да ако ћете то да радите, морате да делујете по инфраструктури зграде и да је тако срушите. Начин на који је зграда пала је, чини се, резултат нечега што је било планирано.
Није случајно да се тек тако десило да је први, а затим и други торањ пао на потпуно исти начин.
Како су успели то да ураде, не знамо. Зграда се претворила у прашину. Не може да се нађе сто, не може да се нађе столица, не може да се нађе телефон или компјутер. Највећи комад телефона који је пронађен био је део тастатуре величине кутије шибица. Бетон се потпуно распршио. Густа прашина, 5-10 цм дебљине. Бетон се једноставно распршио.

Мит о 11. септембру:
Деветнаест Осама бин Ладенових отмичара наоружаних перорезима, отело је 4 путничка авиона и избегавајући Систем ваздушне одбране (НОРАД) успели су да погоде 75% својих мета. Као резултат тога, срушили су се торњеви Светског трговинског центра 1, 2 и 7 услед структуралног квара изазваног ватром а на основу "палачинка" ефекта, док је авион који је погодио Пентагон испарио одмах по удару, исто као и авион који се срушио у Шенксвилу. Комисија за 11. септембар је потврдила да није било наговештаја о овом терористичком чину док су многоструки пропусти у систему одбране онемогућили адекватан одговор на овај напад.

...није било наговештаја...
>>Мислим да нико није могао да предвиди да ће да употребе авионе као ракете, отете авионе као ракете....нико у овој влади, а мислим да нико ни у прошлој влади није могао да предвиди да ће авионима налетати на зграде<< (Џорџ Буш Млађи).
"УСА Тудеј" пише да је током две године пре 11. Септембра НОРАД вршио вежбе симулирајући отимање авиона и користећи их као оружје, а једна од мета био је и Светски трговински центар.
 Према стандардом поступку деловања, уколико контрола лета опази било шта што указује на могућу отмицу авиона, контролори одмах треба да обавесте надређене. Ако се проблем не може решити у
року од око једног минута, надређено особље треба да затражи од НОРАД-а (Северноамеричке контроле ваздушног простора) да одмах пошаље борбене авионе и да сазнају о чему се ради. НОРАД тада издаје такву наредбу најближој војној ваздушној бази.И, иако је ловцима обично потребно око 10 минута да изврше пресретање, у овом случају прошло је 80-ак минута пре него што су авиони уопште били у ваздуху. То је зачуђујућа неправилност. Ниједан једини пресретач америчке авијације није полетео док није већ било прекасно. Шта ако су били толико збуњени, и то намерно, да једноставно нису били у стању да реагују? Разлог због којег нису знали где да иду је био у великом броју сличних и преклапајућих војних вежби које су биле у току, доводећи до уметања лажних сигнала на радарима
у северо-источном сектору ваздушне одбране.
Један део транскрипта разговора између НОРАД-а и ваздушне одбране Североисток
НОРАД: Контрола лета у Бостону, имамо проблем. Отет је авион и лети према Њу Јорку. Требало би неко да подигне ловце у ваздух, можете ли нам помоћи?
ВАЗДУШНА ОДБРАНА, СЕВЕРОИСТОК: Је ли то стварно или је вежба?

Још је једна вежба била у току - "Обазриви ратник", која је у ствари, позивајући се на НОРАД-ов извор,
била симулацијска вежба отмице авиона, а која је трајала паралелно са осталим војним вежбама. Са само 8 авиона на располагању, који се иначе увек шаљу у паровима, требало је да реагују на 22 могуће отмице авиона тог септембарског јутра, а уз то нису могли да разликују симулације од оних правих отмица.
НОРАД је 2000. године имао 67 пресретачких мисија са 100% тачности. 11. септембра имали су 4 грешке у истом дану. Тога јутра главнокомандујући НОРАД-а био је Дик Чејни, руководећи операцијама из подземног бункера Беле Куће. Улетање отетог авиона у зграде био је сценарио у барем једној од многобројних војних вежби тога јутра.
Када су се Буш и Чејни састали са Комисијом, то је било могуће само под њиховим условима:
- Појавили су се заједно
- Нису били под заклетвом
- Није било дозвољено присуство штампи
и члановима фамилије страдалих
- Није био дозвољен било какав облик снимања
- Није било дозвољено узимање транскрипта
 У поверљивим документима са Филипина до којих је дошао СИ ЕН ЕН, јасно је описан план:
"...укрцаће се на било који амерички путнички авион, провалиће у пилотску кабину и срушиће се на главни штаб ЦИА-е." Остале зграде на мети - Пентагон и Светски трговински центар.
Све анти-терористичке лампице су гореле црвено... наговештаји да се припрема скори напад били су
тако озбиљни да је нешто хитно требало да се уради, то је било тако очито.
Уместо тога председник Џорџ Буш одлази на једномесечни одмор.

...19 отмичара...
Шеф пакистанске обавештајне службе (ИСИ), Махмуд Ахмед затражио је од Шеика Омара да Мохамеду Ати, главном отмичару авиона, пошаље чек на 100.000 долара. ...Мохамед Ата је примио новац телеграмски, преко Пакистана. Верује се да је човек који је послао новац Ати Шеик Ахмед Омар Саед.
Шеик Омар је признао да га је подржавала пакистанска обавештајна служба - ИСИ. Никада није спроведена истрага о томе зашто је генерал Ахмед наредио исплату 100.000 долара Мохамеду Ати. У јутро 11. септембра, представници владе САД-а су доручковали  са ген. Ахмедом у Вашингтону.

Комисија за 11. септембар је у свом службеном извештају оценила да је финансирање напада "од мале важности". Саопштено је да се на сваком од отетих авиона налазило 4 или 5 отмичара. Ако је то тако, њихова имена би требало да се налазе на списку путника. Али списак путника који је објављен не
само да не садржи имена наводних отмичара већ не садржи нити једно арапско име.  Чини се да су и докази подметани. Пасош једног од отмичара, на линији 11, је наводно пронађен у рушевинама.
...пролази кроз експлозију, кроз труп авиона, кроз пламен који топи метал и и пада на земљу неоштећен.
Али нешто се десило. 6 месеци причају о том пасошу, мислили смо да је то неумитан доказ, а онда се власник пасоша појављује жив!
Неколицина од тих 19 људи је још увек живо. ФБИ до дан данас није ревидирала своју листу.
Не постоји нити један доказ који повезује било којег живог или мртвог "отмичара" са Осамом бин Ладеном.


Јануар 2001. Бушова администрација наређује ФБИ-у и осталим обавештајним службама да прекину истрагу која се тицала бин Ладенове фамилије, укључујући двојицу рођака Осаме бин Ладена који су живели, погодите где!  у граду Фаллс Чурч у Вирџинији, тачно поред главног штаба ЦИА-е. Када је већ имао статус америчког најтраженијег криминалца,  Осама је кажу провео две недеље у једној америчкој болници у Дубаиу, где га је лечио амерички лекар и где су га посећивали локални агенти ЦИА-е. Нисмо видели ниједан једини доказ који би директно повезивао Осаму бин Ладена са планирањем напада 11. септембра.
1976. године Осамин старији брат Салим бин Ладен је унајмио тексашанина Џима Бата да руководи инвестицијама бин Ладен фамилије у САД-у. Исти тај Џим Бат је блиски, дугогодишњи пријатељ Џорџа Буша млађег. Везе између Бушових и бин Ладенових постају много јасније када се зна за пут у Саудијску Арабију на који је Џорџ Буш старији отишао 1998. и 2000. године да би се срео са бин Ладенима у име Групације Карлајл. 11. септембра у јутро, Џорџ Буш старији је у својству преговарача Групације Карлајл
био на састанку са Сафигом бин Ладеном, Осаминим старијим братом. Групација Карлајл је једна од
највећих снабдевача наоружањем на свету која наставља да убире огроман профит од постсептембарског
"рата против тероризма", као и од ратова у Авганистану и Ираку.

...Пентагон...
Како ико може да авионом од 60 тона, широким 38 и високим 13 метара, пролети  кроз шуму стубова расвете, семафора и сл. Не сруши ништа и удари авионом у подножије зида Пентагона ?
Речено је да је авион, пре него што је ударио у Пентагон, извршио маневар спиралног понирања од 270 степени?! Након удара, нема седишта, нема пртљага, нема тела. Ништа осим цигала и остатака плочника.
Једини видљиви остаци авиона након удара могли су се прикупити рукама. Службено објашњење свега овога је да је врелина млазног горива дезинтегрисала авион. Авион на линији 77 је имао два Ролс Ројс мотора израђених од челика и титанијума, сваки је тежио 6 тона. Физички  је немогуће да млазно гориво претвори 12 тона челика и титанијума у пару. Такође, речено је да су тела идентификована или по отисцима прстију или на основу ДНК, што је врло занимљиво, ватра која дезинтегрише титанијум али оставља отиске прстију... Агенти Владе су убрзо после удара покупили и однели све остатке. Читав травњак је прекривен песком и шљунком тако да је сваки преостали форензички доказ
буквално сакривен. Снимци осматрачких камера, који би стварно показали шта је ударило у Пентагон
конфисковани су од стране ФБИ-а а Министарство правде до дан данас одбија да их објави.

И, да, још један занимљив податак, током операције МАСКАЛ, САД су симулирале напад на Пентагон обрушавањем путничког авиона....


...Шенксвил...
Након пада авиона у Шенксвилу, једино што је остало од трагова, је рупа у земљи. Без делова трупа, седишта, тела путника, пртљага, ништа. Потпуна дезинтеграција, као у добро режираном СФ филму...или су овде били бољи режисери...

...торњеви 1, 2 и 7...
"Теорија палачинке" - на основу које ватра, иако га не отопи, усија челик довољно јако да овај изазове
одвајање спратова, олабављених ударом авиона, што је започело ланчану реакцију. На основу ове, иначе службене теорије, очекивали бисте да видите једну гомилу наређаних спратова, једних преко других, заједно са скупином централних стубова који штрче у средини. Средиште сваке од зграда близнакиња се
састојало од 47 масивних челичних стубова. Да су се спратови стварно одвојили од њих, ти стубови би и даље штрчали око 300 метара у вис. Авион није могао да пресече све те средишње стубове. Зграде су саграђене тако да могу да издрже ударац Боинга 707 у било који део грађевине. Зграда би вероватно могла да издржи ударац неколико путничких авиона (изјава Леса Робертса, архитекте WTC )

Када би са врха Светског трговинског центра, са 110. спрата, бацили рецимо билијарску куглу било би јој потребо између 8 и 10 секунди да, не наилазећи на било какав отпор, удари о земљу. Близнакиње су се срушиле готово брзином слободног  пада. 200.000 тона челика бива разнесено и разбацано у кругу од 150 метара. То значи да су спратови уништавани просечном брзином од око 10 спратова у секунди.
Не може се ефектом палачинке објаснити пад зграде која би се рушила брзином слободног пада.
Шта може да оствари овако нешто? Шта може да разгрне све оно што стоји на путу? Експлозив.
47 огромних челичних стубова у центру грађевине међусобно повезаних, како да учините да се сви истовремено сруше и да срж зграде нестане? Једини начин је, чини се, да су били пресечени, контролисаним рушењем...




Код све три грађевине, у рушевинама приземља обе куле, као и у Згради 7 нађени су базени топљеног метала. После више од 4 недеље, у рушевинама су забележене вреле тачке од око 1100°Ц , то је око 260°Ц више од  температуре горења млазног горива.

У службеним извештајима нису рекли ништа о топљеном металу. То је важан доказ.
Одакле је то дошло?
"Термит" хемијска смеса која при сагоревању изазива екстремно високе температуре, намењена топљењу метала, користе га само велика индустријска постројења и диверзанти...
Продукт сагоревања је топљени челик и алумијум-оксид који се ослобађају првенствено у облику праха.
Наравно, стварају се огромни облаци дима и прашине када се тај процес одиграва на великом моделу.
Користећи се електрон-микроскопском анализом топљеног метала нађеног у рушевинама и анализом микроскопских честица богатих гвожђем из прашине, Др Џонс је пронашао не само трагове експлозивне
мешавине "Термита" већ и, услед високе количине сумпора, "Термат" - патентирани термит који се користи у грађевинској индустрији.

А у Зграду 7 није чак ни ударио авион. Део проблема је што већина људи једноставно не зна за Зграду 7,
а као резултат необичне тајновитости у вези њеног рушења. То је био небодер од 47 спратова. Зграда се срушила у 5 и 25. У њу није ударио авион. У згради је букнуо пожар који је захватио тек 2 или 3 спрата.
...и срушена је помоћу онога што знамо под именом "контролисано рушење објеката".

Владино објашњење за сва три пада је Ватра, НИКАДА, ни пре ни после 11. септембра, се није десило да се нека челична грађевина сруши услед пожара. Карактеристике урушавања зграда комплекса Светског трговинског центра одговарају у потпуности моделу контролисаног рушења. Пад Зграде 7 је оцењен као посебно тешко објашњив. У извештају Комисије за 11. септембар се имплицитно признаје немогућност да се објасни уништење ове грађевине самим тим што се то уопште и не помиње.

ТЕРОРИЗАМ: 1) Систематично коришћење терора, који се манифестује
насиљем или застрашивањем, а у циљу изазивања страха.

Тероризам. Речи се хипнотички понављају: тероризам, терористи, терористичка опасност и наравно "верује-се-да-је-повезано-са-Ал-Каидом" Али, у ствари нам је такозвани "Рат против тероризма"
пред очима 24 сата дневно и 7 дана недељно, и постаје неизбежно средиште нашег постојања.
Према неоконформистичкој теорији Карла Шмита, морате да имате лик непријатеља да би формирали друштво. И то је веома опасна идеја, јер то данас значи да је читав друштвени поредак, политичке партије, интелектуални живот, политика уопште, да су утемељени на једном чудовишном миту.
Готово сви осумњичени за тероризам су пуштени без подигнуте оптужнице али то је тек пошто их сви
видимо на насловним страницама.

ТЕРОРИЗАМ: 2) Техника коју користе владе да би манипулисале јавним мњењем у функцији остварења одређеног циља.

Шта је ЦИА све урадила до сада? Погледајте све те терористичке акције које су се десиле. ЦИА стоји иза већине, ако не и свих њих. Имали смо напад на Маринце, и амбасаду у Кенији. Имали смо Локерби, имали смо напад на носач авиона Коул, имали смо бомбу у Оклахома Ситију, имали смо напад на Светски трговински центар 1993. ...и први пут су помогли терористима да минирају Светски трговински центар. Конструисали су бомбу, дали им таблице... Емад А. Салем, 43-годишњи бивши официр египатске војске, добио је задатак да склопи бомбу са својим агентом за надзор из ФБИ 1993.године. Напад није био успешан. И шта се дешава за две године? 19. априла 1995. експлозија Мура зграде у Оклахома Ситију. 168 погинулих,  а годину дана касније донешен је Закон о антитероризму,
којим су укинута многа уставна права и грађанске слободе.

Мала дигресија од теме, али, потребна ради схватања у ком обиму се реализује пропаганда тероризма:
Лондон, 7. јул 2005. Бомбашки напади на градски аутобус и три воза подземне железнице односе 56 људских живота. И тог јутра су се задесиле "антитерористичке вежбе" састојећи се од потпуно истог бомбашког сценарија, на потпуно истим станицама подземне железнице у потпуно исто време (Дејвид Шејлер, оперативац МИ-5)

Случајност, да су се антитерористичке вежбе изводиле и 7. јула, као и 11. септембра, и да су симулирани напади на исте оне циљеве, на истим оним локацијама, и у тачно исто оно време као и прави напади, пружајући тако на неки начин камуфлажу за операцију која мора да је била пажљиво оркестрирана ...




Истина о 11. септембру:
Криминални делови владе САД-а исценирали су лажну терористичку акцију против сопствених грађана,
како би манипулацијом јавног мњења обезбедили потпору својим намерама. Овакве ствари се раде годинама 11. септембар је урађен изнутра. Требало би да верујемо да је тамо неки Арапин који живи у брдима финансирао један овако сложен напад на ову земљу. Да ли стварно мислите да су неки људи у
пећинама били у стању да учине НОРАД немоћним? Ово је операција из нацистичких буквара
који се непрестано поново користи. Јавност је још једном намагарчена. Јавност гледа телевизију и гута сервирано.
Не постоји никаква Ал-Каида! Сваки обавештајац то зна. Али постоји пропаганда да се јавност убеди у постојање таквог ентитета. Иза ове пропаганде стоји САД  (изјава Робина Кука, бившег министра спољних послова Велике Британије).
У 2007.години, Министарство одбране САД утрошило је 161,8 милијарди долара за тзв Рат против тероризма. Према подацима националног центра за тероризам током 2004.године, у грубо, убијено је 2000 људи услед терористичких акција. Од тог броја, 70 су били американци. Користећи овај број као општи просек (екстремно великодушан) врло је интересантно приметити да дупло више људи умире услед алергијске реакције на кикирики него услед терористичких акција !!! Такође, водећи узрок смрти у САД су коронарне болести, које годишње однесу око 450 000 живота. 2007.године, влада САД је за овај проблем издвојила три милијарде долара. То значи да су 2007.године потрошили 54 пута више новца на борбу против тероризма него на превенцију болести, која убија 6600 пута више људи !!!
Али, то је нормално, јер је много теже контролисати токове новца током анти терористичких делатности у свету него током превенције болести у земљи, а то некоме одговара...
Арон Русо, филмски продуцент и бивши политичар био је у блиским контактима са Николасом Рокфелер. Николас га је позвао једне вечери и рекао: >Ароне, десиће се један догађај и видећеш како ћемо на рачун тог догађаја ући у Авганистан, а после тога и у Ирак да успоставимо базу на Блиском истоку... Видећеш како тражимо по пећинама неке типове који уопште нису тамо.< Смејао се чињеници да се води рат против тероризма, а да непријатељ уопште не постоји. Арон га је питао како ће уверити јавност да је рат стваран. Николас му је одговорио:>Уз помоћ медија. Медији могу да увере народ да је рат стваран. А битно је само да се стално говори о томе, непрестано се понавља и понавља и понавља иста прича, људи на крају поверују <.


Сви ми широм света стојимо насупрот једне немилосрдне конспирације која се највише користи тајним средствима у циљу проширења својих интересних сфера, инфилтрацијом уместо инвазије, превратима уместо изборима, застрашивањем уместо слободом избора. То је систем који се састоји од војних, дипломатских, обавештајних, економских, научних и политичких операција. Њихова припрема је тајна, необелодањена. Њихове грешке се закопавају, а не објављују. Њихови дисиденти су ућуткивани, никад хваљени. Потрошње се не преиспитују, тајне се не откривају.
ЕПИЛОГ :
До 1980.године Авганистан је производио 0% укупне количине опијума у свету. Након удруживања САД (ЦИА) са муџахединима да би добили рат против Совјета, производили су укупно 40% светског опијума (до краја 1986.године). До краја 1988.године снабдевали су опијумом 80%  светског тржишта. Али онда се дешава нешто не очекивано. На власт долазе Талибани и до краја 2000.године уништавају већину опијумских поља. Производња је пала са 3000 на свега 185 тона...94% смањења! Неко је видео могући извор зараде али је био потребан разлог. 9.септемра 2001.године, комплетан план за инвазију на Авганистан био је на столу председника Буша. Два дана касније сцениран је изговор за напад. Данас, производња опијума у Авганистану који контролише Америчка администрација, прелази 90% светске производње ломећи сваки рекорд  до сада...

Ако желите зараду, морате да уложите у пропаганду...


Немојте гледати ауторитет као истину, гледајте у истину као једини ауторитет.

Нема коментара:

Постави коментар